Δήμος Δάφνης – Υμηττού: Εξοπλισμός ανακύκλωσης από την Περιφέρεια

Τις προσπάθειες του Δήμου Δάφνης- Υμηττού για αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας, ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής που παρέδωσε στην δημοτική Αρχή δύο επιπλέον σύγχρονα απορριμματοφόρα και κάδους ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης παρέδωσε στον δήμαρχο της πόλη κ. Μπινίσκο δύο οχήματα αποκομιδής βιοαποβλήτων, 500 καφέ κάδους και 80 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης.

Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία  επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Είμαι σίγουρος ότι και εδώ, με τη συμμετοχή των πολιτών και την ευαισθητοποίηση του δήμου, θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε με ακόμα έναν κρίκο την αλυσίδα της ανακύκλωσης, και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε την Αττική μας στην πρώτη θέση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων.».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κος Τ. Μπινίσκος τόνισε: «Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για την σημαντική δουλειά που κάνει στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικά στη διαδικασία μετάβασης στην Πράσινη Περιφέρεια, που θα είναι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Από σήμερα έχουμε και εμείς δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων. Θα κινηθούμε και εμείς με ταχείς ρυθμούς, όπως κι εσείς Περιφερειάρχη, και στο θέμα της επικοινωνίας ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει η κουλτούρα μας, πρέπει να μειώσουμε τα δικά μας απόβλητα για να γίνει η Πράσινη Μετάβαση.»

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα