Αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες στον Οικισμό Κυριάννας Ρεθύμνου

Με προϋπολογισμό 300.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ), ξεκινούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των 2 τελευταίων ετών στον Οικισμό Κυριάννας της Δ.Ε. Αρκαδίου.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δ.Ρ. κ. Άγγελου Μαλά, ο ανάδοχος εργολάβος θα προχωρήσει σε επεμβάσεις αποκατάστασης δημοτικών δρόμων, τοιχίων αντιστήριξης, αποκατάσταση πρανών κ.α. σε συγκεκριμένα τμήματα του Οικισμού Κυριάννας και ειδικότερα στις θέσεις: Μανώλιθος, Δραουμάνος, Πετουσανά, Τάφρα και Μέσα Βρύση.

Oι καταγεγραμμένες ζημιές που υπέστησαν Δημοτικές υποδομές από τις θεομηνίες, ανέρχονται στο ποσόν των 25.000.000€, το οποίο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ρεθύμνης, έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος.

Εντούτοις, μέχρι σήμερα ο Δήμος Ρεθύμνης έχει λάβει ένα μικρό μόνον μέρος(5.300.000 €) από την απαιτούμενη δαπάνη το οποίο δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών αποκατάστασης σημαντικών καταστροφών που προκλήθηκαν και εξακολουθούν να δημιουργούνται λόγω χαλάρωσης της συνοχής των γαιών από τις πλημμύρες. Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών ο Δήμος ιεραρχεί τις υφιστάμενες ανάγκες βάσει της επικινδυνότητας των ζημιών και, συχνά, με δικούς του πόρους, αποκαθιστά τις κατεστραμμένες υποδομές.

Σε περίπτωση που κατά το χρονικό διάστημα διάρκειας της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου ανακύψουν και άλλες ανάγκες για επεμβάσεις σε δημοτικές οδούς λόγω επικινδυνότητας, θα αξιολογηθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να ανατεθεί στον εργολάβο η κατά προτεραιότητα εκτέλεσή τους.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα