Αποκατάσταση δομήματος Αρχοντικού Μανούση – Δούκα Τζάτζα στη Σιάτιστα

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση δομήματος Αρχοντικού Μανούση – Δούκα Τζάτζα στη Σιάτιστα».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 649.783,34 € (με Φ.Π.Α), με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. Παρόντες στη διαδικασία της υπογραφής ήταν ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια.

Επιγραμματικά, οι εργασίες που θα γίνουν είναι:

  1. Προεργασίες καθαιρέσεων αποξηλώσεων (κεραμιδιών, επιχρισμάτων, αρμολογήματος, σανίδων δαπέδου, οροφής και κουφωμάτων)
  2. Συμπλήρωση, αντικατάσταση λίθων, αναδόμηση περιοχών και νέο αρμολόγημα
  3. Αποκατάσταση ξυλοδεσιών και εφαρμογή ενεμάτων
  4. Αποκατάσταση, στερέωση και ενίσχυση τοιχοποιίας
  5. Τοποθέτηση μόνωσης
  6. Αποκατάσταση δαπέδων και στέγης
  7. Κατασκευή λοιπού εξοπλισμού (τζάκια, φεγγίτη στέγης, καπνοδόχους κα)
  8. Επιχρίσματα και κονιάματα

Η αποκατάσταση του Αρχοντικού Μανούση – Δούκα Τζάτζα κρίνεται σκόπιμη για τη διατήρηση της ιστορικότητας της πόλης της Σιάτιστας, με τη διάσωση σημαντικών κτιρίων συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Σκοπός δεν είναι η επαναφορά του κτιρίου στην αρχική του κατάσταση, αλλά η διατήρηση και η ανάδειξη βασικών χαρακτηριστικών, με τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων αυθεντικών του στοιχείων.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα