Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Λύκειο Πύλης

Ξεκινά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Λυκείου Πύλης καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αναβαθμίζουμε ενεργειακά υποδομές εκπαίδευσης προσφέροντας καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Τα κτίρια αποτελούν ένα μεγάλο ενεργειακό καταναλωτή, ιδίως όσα κατασκευάστηκαν κατά το παρελθόν και χωρίς σύγχρονες προδιαγραφές. Με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών και οικονομικά αποτελεσματικών τεχνολογιών, είναι δυνατή η επίτευξη σημαντικής βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • Προσθήκη θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου.
  • Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα, νέας τεχνολογίας.
  • Θερμομόνωση του δώματος κάτωθεν της κεραμοσκεπής.
  • Αντικατάσταση  συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης  με σύστημα  Φυσικού Αερίου.
  • Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής απόδοσης .
  • Αντικατάσταση αντλιών θερμότητας με νέες, νέας τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης.
  • Εγκατάσταση συστημάτων Αερισμού & Εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

Από την λειτουργία της πράξης αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα