Έργο αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 3.950.000 ευρώ στον Δήμο Εορδαίας

Συμβόλαιο επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την χρηματοδότηση του ενταγμένου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργου με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία Δήμου Εορδαίας», υπέγραψε  ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς παρουσία τη συμβολαιογράφου Ασημένιας Μανώλα.

Το συγκεκριμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.950.000 ευρώ, περιλαμβάνει τη βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών, που βρίσκονται σε Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας. Να σημειωθεί ότι θα βελτιωθεί αγροτική οδοποιία συνολικού μήκους 19,6 χιλιομέτρων, με σκοπό τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και των συνθηκών εργασίας των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Η βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων της περιοχής, πρόκειται να αναβαθμίσει τη λειτουργία της σύνδεσης γεωργικών εκτάσεων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, εξυπηρετώντας παράλληλα την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα και τις συμβαλλόμενες οδούς.

«Πλέον το έργο, με το οποίο η δημοτική Αρχή απαντάει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί και με την ολοκλήρωσή του θα καλύψει μια σειρά από ανάγκες των αγροτών και παράλληλα θα δώσει κίνητρο για την επιστροφή των νέων ανθρώπων στην ενασχόληση και πάλι με τον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής, λειτουργώντας ως μία πολύ σημαντική συνιστώσα ανάπτυξης.

Τέλος να σημειωθεί ότι η μελέτη του έργου και η κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας με το συντονισμό του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαου Φουρκιώτη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα