Έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Πλακιά Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Πλακιά Αγίου Βασιλείου στο Νότιο Ρέθυμνο, καθώς έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες της υπογειοποίησης των καλωδίων από τον ΔΕΔΔΗΕ στο τμήμα μέχρι την γέφυρα. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, θα ακολουθήσει το επόμενο τμήμα (από τη γέφυρα έως 150 μέτρα μετά την διασταύρωση Σούδας), ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της ανάπλασης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.780.000 ευρώ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και 626.787,73 ευρώ για την υπογειοποίηση των καλωδίων από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής του Πλακιά και γενικότερα στον πολεοδομικό, κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό της περιοχής που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εκτελούνται και άλλα έργα, όπως ο περιφερειακός δρόμος και το τμήμα Πλακιάς-Σούδας, τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού και άλλες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Σκοπός του συγκεκριμένου έργου, όπως και των υπολοίπων, είναι η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση, όπως επιβάλει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μας» αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, τονίζοντας επίσης: «Σε λίγους μήνες ο Πλακιάς θα έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί, καθώς πρόκειται για μια μελέτη η οποία θα αλλάξει ριζικά την φυσιογνωμία του οικισμού και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ολοκλήρωση του Περιφερειακού ο οποίος θα αποσυμφορήσει τον παραλιακό δρόμο. Παράλληλα, η υπογειοποίηση των καλωδίων είναι μια απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης αισθητικής παρέμβασης».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα